onsdag den 18. august 2010

KORT FORTALT

Så gik der lige pludselig mange dage uden nogen lyd fra mig. Men nu er min ph.d.-ansøgning sendt afsted, og så man lige mig sprøjte det ene blogindlæg ud efter det andet. (Du må gerne X fingre for ansøgningen, som handler om et projekt, der vil skabe metoder ift. at uddanne lærere i at skabe positive relationer til alle deres elever. Tak.)

Har fået lyst til kort og præcist at fortælle dig, hvad det er en for en tilgang, jeg har til børn og unge. Hvad Hold Af-projektet egentlig handler om. Jeg kalder det også for en 'Positiv Pædagogik'.

Helt enkelt handler det om en tiltro til, at alle mennesker gerne vil bidrage til helheden og indgå harmonisk med den - OG at hver eneste af os har noget at bidrage med. Dvs. at når ungerne opfører sig fx egoistisk og hysterisk, så tror man på, at det de allerfleste gange skyldes enten fysisk, følelsesmæssigt og mentalt underskud eller misforståelser. Så er det min opgave som voksen at regne ud, hvad behovet er, forsøge at dække dette behov eller at udbedre misforståelsen. På den måske skaber jeg mulighed for, at barnet kan 'komme igen'. (Få konkrete tips til det ved at klikke øverst til højre her på siden.)
Det vigtigste er altså din overordnet instilling - at du har tiltro til, at barnet både vil og kan indgå harmonisk med helheden, men at det ofte blot skal hjælpes på vej. På den måde slipper ungerne for en masse bebrejdelser, som aldrig får det bedste frem i dem.

Godt så. Det er ingen af os i stand til at leve op til hele tiden. - Bebrejd ikke dig selv for det. Det kan vi heller ikke altid lade være med. Bebrejd heller ikke dig selv for det! Jamen, hvad så? Livet er tit ret svært, og der er ikke andet for end at øve sig. Og det er genialt at øve sig på at bære over med sig selv og sine egne kiksere - for på den måde bliver det lettere at se på verden med milde øjne - også på de der skønne unger, der ind imellem ter sig på en måde, der er ret tsvær at forstå. (Tænk så på, hvordan de har det med os voksne, hr. og fru. fornuftig - det er formentlig heller ikke altid så let.)

2 kommentarer:

  1. Krydser rigtig meget fingre for dit projekt. Det er sådan en smuk tiltro til livet og særligt til børn, du lægger for dagen. Det fortjener at blive undersøgt og metodeberiget, så flere kan få glæde af det. Pøj pøj.
    Kh Louise

    SvarSlet